Behandelingen

Gingivitis (ontstoken tandvlees)

Tandvleesontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond (tandplaque), deze bacteriën zorgen voor een ontstekingsreactie van het tandvlees. Het tandvlees is dan vaak roder van kleur, gezwollen en bloedt sneller; bijvoorbeeld bij het tandenpoetsen. De behandeling van gingivitis richt zich voornamelijk op het verminderen van het aantal bacteriën door het verbeteren van de mondhygiëne. Wij geven een gerichte instructie aangepast op jouw situatie en voeren een een grondige gebitsreiniging uit.

Parodontitis

Wanneer de ontsteking zich uitbreidt worden ook het kaakbot en de steunweefsels van de tand aangetast, we spreken dan van parodontitis. Er ontstaat hierbij een ruimte tussen de tand en het tandvlees, deze ruimte noemen we de pocket. Indien parodontitis niet wordt behandeld kan de situatie verergeren: er vindt steeds meer botafbraak plaats en de pockets worden dieper. Bij ernstige parodontitis kunnen tanden en kiezen los gaan staan (eenmaal afgebroken kaakbot kan zich niet herstellen). De behandeling van parodontitis is uitgebreider en vaak intensiever. Een goede mondhygiëne is essentieel voor het slagen van de behandeling: er wordt gewerkt volgens een strikt protocol. Naast de mondhygiëne instructie is het belangrijk dat de pockets goed worden gereinigd, hier zijn meestal in meerdere behandelingen voor nodig.

Bacteriologisch parodontaal onderzoek (kweek)

Soms is het wenselijk om te onderzoeken welke bacteriën er in de mond aanwezig zijn. Dit kan door middel van een bacteriologisch onderzoek. Aan de hand hiervan kan gekozen worden om de behandeling te ondersteunen met een antibiotica kuur. Dit gaat in overleg met je tandarts.

Nazorg implantaten

Bij implantaten is een goede nazorg extra belangrijk. Voedselresten en bacteriën langs de rand van het implantaat kunnen leiden tot ontstekingen, met als risico is dat het implantaat verloren gaat. Wij reinigen de implantaten regelmatig en geven gepaste instructie voor de dagelijkse reiniging.

Tarieven

Kosten en factuur

De kosten zijn afhankelijk van de duur en inhoud van de behandeling. De eerste keer ligt het bedrag in de meeste gevallen tussen €110,- en €160,- (volledig uur).
Kies je na de intake ervoor om geen verdere behandeling aan te gaan, dan worden er intake kosten van €54,- in rekening gebracht.

Behandelcodes

De tarieven zijn gebaseerd op de verrichtingen (UPT-codes), deze worden jaarlijks vastgesteld volgens door de Nederlandse Zorgautoriteit (www.nza.nl). De tarievenlijst kun je hier vinden.

Betaling

Betaling kan na afloop van de behandeling per pin.

Vergoeding verzekering

Heb je een aanvullende tandartsverzekering? Dan kun je de factuur bij je verzekeraar declareren.  

Informeer bij je verzekeraar welk bedrag en welke behandelingen vergoed worden. In de meeste gevallen hanteren we de M-codes voor onze behandelingen. Bij aanwezigheid van parodontitis(vergevorderde tandvlees ontsteking) gebruiken we T-codes. Mocht dit laatste het geval zijn, zullen we dit eerst met je bespreken voor we de behandeling in gaan.

Nog geen klant?
Neem contact met ons op.

Openingstijden

ma 13:00 - 20:00
di 08:30 - 17:30
woe 08:30 - 17:30
do 08:30 - 17:30
vrij 08:30 - 17:30
za gesloten
zo gesloten

Mondhygiënist Oostpoort

Paradijsplein 3, Amsterdam
Netherlands
info@mondhygienistoostpoort.nl
020 -737 03 19

Nog geen klant?
Neem contact met ons op.

Openingstijden

ma 13:00 – 20:00
di 08:30 – 17:30
woe 08:30 – 17:30
do 08:30 – 17:30
vrij 08:30 – 17:30
za gesloten
zo gesloten

Mondhygiënist Oostpoort

Paradijsplein 3, Amsterdam
Netherlands
info@mondhygienistoostpoort.nl
020 -737 03 19